Taller Material audiovisual: el vídeo

Bon dia a tothom, avui vos presentaré la meva entrada sobre la creació de materials audiovisuals, en aquest cas el vídeo.




Des de el meu punt de vista, cada pic més s’està utilitzant aquest recurs a les aules per a fer feina amb l’alumnat perquè es una bona forma de que treballin d’una manera divertida i amb ganes, cosa que fa que aprenguin més i millor sense adonar-se’n molts de pics. Cal destacar que és un complement a les aules i que en cap cas és l’únic recurs dins aquest àmbit. 


Definició




Un vídeo és un sistema d'enregistrament i reproducció d'imatges, que poden estar acompanyades de sons i que es realitza a través d'una cinta magnètica. Conegut en l'actualitat per gairebé tothom, consisteix en la captura d'una sèrie de fotografies (en aquest context anomenades “fotogrames”) que després es mostren en seqüència i a gran velocitat per reconstruir l'escena original.

El vídeo (que en llatí, i accentuat a la e, vol dir "veig") és la branca de la tecnologia que es dedica al processament de senyals electrònics que representen imatges en moviment.


Aquestes són algunes de les definicions que és poden trobar a internet.



Editors de vídeo





Aquests són alguns dels millors editors de vídeo que hi ha disponibles i son especialment bons a les aules pel fet que son gratuïts.

Windows Movie Maker és una eina d'edició de vídeo gratuïta per Windows, amb la qual els usuaris poden crear pel·lícules casolanes mitjançant un simple arrossegar i deixar anar. Aquest programa té funcions que et permeten afegir efectes de vídeo, transicions de vídeo, títols/crèdits, pistes d'àudio, narració de la línia de temps, i Acte Pel·lícula. A més, es poden afegir nous efectes i transicions i els existents poden ser modificats utilitzant codi XML.

VirtualDub és un programa gratuït i potent per a l'edició de vídeo per Windows, aquest té característiques sorprenents com a capacitat de compressió, divisió de vídeo i possibilitat d'afegir pistes de vídeo. Com un programa gratuït per a l'edició de vídeo, té a més capacitat de processament per lots, per a la manipulació d'un gran nombre d'arxius, i per si això fos poc, el programa pot millorar-se i estendre la seva funcionalitat mitjançant la utilització filtres de vídeo de tercers.

Movica utilitza alguns programes bons per editar les teves pel·lícules, a més té molt bones opinions. Els mètodes abreujats del teclat fan que l'edició de vídeo sigui més fàcil que mai. És un dels millors editors de vídeo gratuït per Windows i és totalment compatible amb els arxius WMV, FLV i *MPG.

Jahshaka és el primer sistema d'edició i efectes de codi lliure del món. Amb el poder de OpenGL i OpenML, ofereix als usuaris nivells de rendiment excepcionals. Actualment és compatible amb Linux, US X, Irix i Windows i és considerat un dels millors editors de vídeo gratuïts per Windows.

Blender és un programa gratuït de codi obert per a la creació de contingut 3D el qual és compatible amb tots els sistemes operatius més importants, distribuït sota la Llicència Pública General de GNU (*GPL). Blender té moltes característiques avançades, com a eines de modelatge basades en modificadors, potents eines d'animació de caràcters, material sobre la base de nodes, etc. i és un dels millors editors de vídeo per a tots dos, Windows i Mac.


Projecte Sonet Viatger: Tema El amor

En aquest projecte hem fet feina en Pere Roca i jo mateix per a fer un muntatge sobre el nostre sonet viatger, el qual havíem d’implementar dins el nostre vídeo a més d’imatges i nosaltres hem introduït qualcunes coses noves com podrien ser les imatges en vídeo gravades a amics nostres definint que és per a ells l’amor.
El muntatge s’ha realitzat amb MovieMaker i el video dura al voltant de 3 minuts.

El vídeo inclou:
-       El títol
-       El muntatge amb les imatges que ens varen proporcionar
-       El sonet viatger
-       La música implementada per nosaltres
-       Les gravacions a amics nostres


Aquí podeu veure el nostre vídeo sobre el sonet Viatger



A més aquí teniu la guia didàctica que hem realitzat:


http://www.slideshare.net/ToniPujolAlemany/guia-didctica-vdeo-2



Aquestes son algunes de les funcions didàctiques que pot tenir el vídeo:

Com a transmissor d'informació: Suposa la utilització per part del professor de vídeos didàctics expressament realitzats per a la presentació de continguts curriculars, així com produccions audiovisuals realitzades per al públic en general.

Com a instrument motivador: Suposa la utilització per part del professor de vídeos per motivar als estudiants cap als continguts i activitats que van a desenvolupar-se en classe, o bé han d'afrontar de manera autònoma.

Com a instrument del coneixement: Suposa la utilització per part del professor del vídeo com a contingut, és a dir, que els alumnes aprenguin a utilitzar el vídeo (equip d'informació), així com produir missatges (codificació i estructuració de missatges).

Com a instrument d'avaluació: Suposa la utilització per part del professor del vídeo com a procediment d'avaluació dels coneixements i habilitats apreses: Ex. conversa i pronunciació d'idiomes, discriminació d'estils artístics.

Com a mitjà de formació i perfeccionament docent: Suposa la utilització del vídeo per a la formació i el perfeccionament en habilitats i destreses didàctiques. Permet l'anàlisi del context aula i de la comunicació verbal i no verbal del docent.



Conclusions

El vídeo és un instrument que ens servirà cada pic més en el futur dins les aules perquè es una proposta didàctica que funciona perfectament dins les aules i és pot variar de moltes maneres distintes per a que sigui un recurs didàctic variat.
El vídeo facilita el coneixement significatiu molt important en aquests temps que corren, en el qual els infants estan acostumats a estar a casa mirant la televisió, és una bona forma de enganxar-los a l’escola.
La creació del nostre vídeo ha estat be, es a dir, no hem tingut moltes dificultats però hem estat molt subjectes per a realitzar-lo pel tema del sonet, encara que finalment ens hem ensortit molt be.





No hay comentarios:

Publicar un comentario