TALLER: MMI I. EINES DE CREACIÓ

Creació de materials multimèdia interactius per a l’educació primària: eines per crear materials.
Activitats:
Localització de software per a la creació de continguts multimèdia per a l’educació primària:

1)        Individualment o per parelles es cercar, seleccionar i analitzar software adient per crear materials multimèdia (conte, còmic, pòster, mapa conceptual o un muntatge audiovisual).


2)        D’aquest llistat, seleccionar dos tipus de materials (per exemple una eina per crear còmic i una per crear contes), analitzar i aportar la següent informació.
Comic Life
Amb Comic Life pots crear àlbums fotogràfics utilitzant la maquetació típica dels còmics. És a dir, dividint pàgines en vinyetes, afegint entrepans, diàlegs i altres retolacions.
El millor, sens dubte, és el fàcil que és utilitzar-ho. Per crear el teu propi còmic, només has de seleccionar l'estructura de les vinyetes, arrossegar les imatges que vols utilitzar i aplicar-los un dels filtres disponibles. I, per definir els diàlegs, n'hi ha prou amb incloure els entrepans i afegir el text.
Com a formats finals, Comic Life et dóna la possibilitat de guarda la pàgina en un format d'imatge, passar-la a HTML o enviar-la directament per correu electrònic.
En definitiva, és una aconseguida eina per crear originals i divertits àlbums fotogràfics.

a)     Nom del Software: Comic life
b)     URL: http://comic-life.softonic.com/
c)     Format d’execució: web / local-plataforma: Web
d)     Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: web / local-plataforma: Distribució en format d’imatge, HTML o correu electrònic.
e)     Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina: Aquesta eina de treball serveix per crear àlbums fotogràfics com es fa als còmics (vinyetes, diàlegs, retolacions). Tot plegat ens permetrà crear els nostres propis còmics estructurant les vinyetes e imatges i elegint els diàlegs.

3)     Posar en comú amb el grup classe la informació recollida
4)     Redactar una entrada a la Cd’A que doni compta de les conclusions de l’activitat realitzada i compartir l’entrada amb els companys a través de Twubs.

Zooburst és una eina que ens permet crear llibres en els quals els personatges poden aparèixer i dialogar en tres dimensions.
Enfocat principalment al públic infantil té disponible la possibilitat d'usar realitat augmentada per, usant la webcam, oferir experiències diferents a les quals estem acostumats en aquest tipus de llocs. En realitat bastarà imprimir un padró perquè, en mostrar-ho en la webcam, aparegui el llibre obert a les nostres mans.
Les històries poden incloure's a qualsevol pàgina web, augmentant la possibilitat de divulgar les nostres creacions.

a)     Nom del Software:  Zooburst
b)     URL: http://plasq.com/products/comiclife2/win
c)     Format d’execució: web / local-plataforma: Web
d)     Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: web / local-plataforma: A qualsevol pàgina web
e)     Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina: Eina que ens permetrà crear llibres en tres dimensions dirigits a un públic infantil.

3)     Posar en comú amb el grup classe la informació recollida.
4)     Redactar una entrada a la Cd’A que doni compta de les conclusions de l’activitat realitzada i compartir l’entrada amb els companys a través de Twubs.




La conclusió que puc extreure d’aquests softwares que he cercat es que són magnífics per treballar amb els alumnes de primari d’una forma distinta a la que ells ja estan acostumats i a més d’aquesta forma aconseguim que tinguin major interès per dur a terme les activitats perquè no son les típiques activitats del llibre de text repetitives i avorrides.

No hay comentarios:

Publicar un comentario